Läslogg 4-5

Loggbok 4

Man får följa Indras liv från barnsben tills vuxen ålder. I sin barndom blir hennes mor anklagad för häxeri och bränns på bål. Indra tvingas fly från sitt hem för att själv undvika döden och flyttar till Stockholm men lovar sig själv att en dag återvända till gården Näs.  Ett löfte inte helt lätt att hålla. Hon vet att så fort hon sätter sin fot i sin barndomsbygd kommer hon bli bränd på bål.   

    Det är huvudkonflikten men under bokens gång dyker det upp flera andra mindre konflikten som karaktärerna övervinner.

 

Loggbok 5

Jag anser att vändpunkten kommer när Indra träffar Drottning Kristina i skogen. Tills då har hon samlat på sig problem och fiender. Men med hjälp av Kristina och hennes nyfunna vän Andreas Steirnhök övervinner hon dem och får tillbaka gården Näs.

    Jag tycker överlag att upplösningen har varit bra. Det enda jag har att anmärka på är att man väldigt tidigt förstår hur det kommer gå och spänningen försvinner helt. Därför är den sista biten väldigt seg att ta sig igenom.

    Men tillslut kommer det lyckliga slutet och alla frågor har blivit besvarade. Indra och Andreas gifter sig och boken slutar när Indra föder deras förstfödda son, Anders Sterinhöök.